Végre megszólaltam!

Posted by on ápr 25, 2012 in AngolBlog, Beszédfejlesztés | 0 comments

Mivel az angol kommunikáció fejlesztés volt eddig a téma, és szeretem magamról azt hinni, hogy én vagyok a csodatanár, motivációnak szeretném elmondani, hogy mi az amit a legfontosabbnak tartok hogy az angolul tanuló sikereket érjen el az angol nyelv terén.

Első és legfontosabb faktor, a tanár részéről a türelem a hallgatójával szemben. Volt egy tanítványom, aki amikor elkezdtünk együtt tanulni, beletelt 90 percbe, amíg két értelmes mondatot kicsikart magából. De egy évi közös munka után, a kiépülő bizalomnak, türelemnek, kitartásnak köszönhetően, mára sikeresen letette az alapfokú nyelvvizsgát.

Ezután emíteném a kitartást. Ha mindegyik fél (tanár-tanítvány) akarja, megfelelő tempóban haladva igenis bármi elérhető. Itt a tanulónbak megfelelő tempót értem (nem azt amit némelyik nyelviskola akar, hogy adjuk le az anyagot 1 hónap alatt, szedjük be jó előre a pénzt és sz..juk le mit sajátított el a tanuló belőle)

Nagyon fontos, hogy a tanár minden készséget fejlessze, főleg azokat amik nehezebben mennek az adott tanulónak.

Házi feladat, számonkérés! A tanuló legyen rákényszerítve az otthoni, önálló nyelvhasználatra is, amit a tanár számon is kér. Persze olyan mennyiségű házit kell kapni, ami nem terheli le túlzottan a tanulót, életkörülménytől függően.

Végül a legfontosabbnak tartom, hogy a tanuló/tanár legyen alkalmazkodó, kompromisszumképes és kitartó! Akkor a közös munkának hihetetlen eredményei tudnak kialakulni! Mindenképpen fontos a bizalom, hogy a tanuló merjen megszólalni egyáltalán, de elengedhetetlen a javítás, ha valami rossz, azt is meg kell beszélni.

 

Kövess a Facebookon is, hogy értesülj mindig a legfrissebb posztokról

 

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..