Vigyázat! Fertőzésveszély!

Posted by on aug 9, 2012 in AngolBlog, Nyelvtani tudástár, Tanulási Módszerek, tippek | 0 comments

A múlt héten két nagyon kellemes meglepetés is ért az óráimon. Két különböző hallgatóm is olyan dolgot produkált, amit igazán nem vártam volna tőlük.

Ismét visszaigazolást kaptam, hogy a mai divatos angol tanítási trendekkel szemben, igenis helye van a nyelvtannak a tanításban és az úgynevezett régi módszerek is igen nagy hatásfokkal működnek.

  • Az egyik hallgatóm heti 1x jár kommunikációs órára. Nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, de az angol nyelvtan soha nem volt a gyengéje. Küszködtünk hogy mit miért hogyan kell mondani, milyen igeidőben, miért abban, miért így és így néz ki egy mondat. DE! Múlt héten, magától vette észre a hibáit, magától javította magát beszéd közben én meg nagyon büszke voltam. 🙂
  • A másik eset pedig, egy régi hallgatóm, miután sok féle módszert kipróbált (közöttük az alfa-csodát is), visszajött hozzám hogy készítsem fel középfokra. Első órán elkezdtük az igeidőket átismételni, természetesen nyilacskával illusztrálva. Óra végén, sikerült mindegyik igeidőt megértenie és használnia is, még a teljesen újakat is (future perfect és társai).

Szóval ne becsüld le a hagyományos módszereket, nem minden arany ami fénylik. A személyes sikerélményem az egészben, ami minden óra előtt erőt ad, hogy az amit én nagyon szeretek (angol nyelvtan), azt sikerült mással is megszerettetni.

Kövess a Facebook-on, hogy mindig értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.

kép: fineartamerica.com

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..