Igeidők

Posted by on máj 10, 2017 in Online angol | Igeidők bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tanulj úgy, mint egy gyerek, beszélj úgy, mint egy profi!
A 6 leggyakoribb angol igeidő
SOS gyorstalpaló időhiányosoknak és nyelvtanfóbiásoknak

Mit nyersz ezzel a kurzussal?

pipa2Érted és használni is tudod a 6 leggyakoribb igeidőt a mindennapi beszélgetések során pipa2Gördülékenyebbek lesznek a beszélgetések
pipa2Megismerkedsz a 6 ritkább igeidővel is pipa2Pontosan fogod érteni, hogy mit mesélnek neked a múltról, jelenről, jövőről
pipa2Nyelvtanilag helyes mondatokat tudsz alkotni „csípőből”, különösebb gondolkodás nélkül pipa2 Stressz nélkül beszélgetsz majd angolul

Ezt akarom!nyil-piros

Hülyék ezek az angolok?
Minek nekik ennyi igeidő? Jelen, múlt jövő: ha már egyszer megtörtént, kit érdekel, hogy csak egyszer, vagy folyamatosan, alkalmanként vagy rendszeresen?

Nyelvtanulóként hasonló kérdések fogalmazódtak meg a fejemben, miközben azon gondolkodtam, hogy mégis mi a csudáért van 12 igeidő az angol nyelvtanban. Tisztán emlékszem még ezekre a rémálomittas napokra.

Mára már megbarátkoztam az angol nyelvvel, megértettem a logikáját, megismertem a szépségeit, és megszelídítettem a 12 igeidőt. Ezt a tudást pedig magyarokra szabva, magyar gondolkodásmódhoz igazítva, magyarul adom át neked!

Kezdetnek engedd meg, hogy eláruljak egy titkot: nem lesz szükséged mind a 12 igeidő megtanulására. Ez az anyag elsősorban a 6 leggyakoribb, legfontosabb igeidővel foglalkozik, ezeket olyan mélységben vesszük át, és gyakoroljuk be, hogy gondolkodás nélkül, „csípőből” tudd használni szóban és írásban egyaránt.

A másik 6 igeidőt is el fogom magyarázni, de ezek főleg azért kellenek majd, hogy megértsd a választékosabb beszédet – a valóságban viszonylag ritkán kell majd használnod.

Ha előfordult már valaha, hogy

 • kaptál egy angol nyelvű emailt a munkahelyeden, vagy online vásárlásaid kapcsán, és nem voltál benne biztos, hogy milyen igeidőben kellene válaszolnod
 • Külföldiekkel beszélgetve végig azon stresszeltél, hogy helyesen használod-e az igeidőket
 • Ezerszer átvetted már az angol igeidőket, de még mindig nem érted, hogy mikor melyiket kellene használnod
 • …és mindezek mellé magolni is utálsz

akkor itt a helyed!

Megrendelem a tanfolyamot!nyil-piros

Mindegy, hogy kezdő vagy, és még soha nem is hallottál az igeidőkről, vagy már többször is nekifutottál, és még mindig nem tiszta. Olyan egyszerűen magyarázok, hogy egy gyerek is megértse. Az alapoktól kezdjük, és a leglényegesebb elemekkel folytatjuk. Félreteszünk minden sallangot, minden olyan kivételt és extrát, amit az angolok közül is csak a legműveltebbek használnak évente két alkalommal: a tanfolyamon azokkal a szófordulatokkal és nyelvtani szabályokkal foglalkozunk, amit nap, mint nap használni fogsz, ha angolul írsz, beszélsz, vagy hallgatsz, olvasol.

Nekünk most az a célunk, hogy magabiztosan kommunikálj a mindennapi élethelyzetekben, nem pedig az, hogy egyetemi székfoglalót tarts Oxfordban. Az majd egy másik kurzus lesz;)

A 6 leggyakoribb angol igeidő:

 1. Present Simple
 2. Present Continous
 3. Present Perfect
 4. Past Simple
 5. Past Continous
 6. Future Simple

A többi igeidő a level 2-es szint, aminek a nyelvtani összefoglalóját szintén megtalálod ebben az anyagban, de a fókusz az első 6 témán lesz. Ezeket olyan alaposan vesszük át, hogy bevésődjön, hogy gondolkodás nélkül, automatikusan felismerd és magabiztosan használd őket.

A magyarázatokat kifejezetten magyar diákok számára fejlesztettem ki, magyar gondolkodásra szabva: tudom, hogy nekem, neked teljesen természetellenes a többfajta igeidő, ezért segítek megérteni az alapoktól kezdve. Ezeket a magyarázatokat az elmúlt évek alatt diákok százain teszteltem, és örömmel jelentem: nekik már nincs problémájuk az angol nyelvtannal!

Felejtsd el a bonyolult magyarázatokat és a tankönyvszagú példamondatokat: a kurzus során olyan kifejezéseket fogunk gyakorolni, amiket akár már holnap bevethetsz egy beszélgetés során, akár a munkahelyeden, akár egy utazás során kell angolul kommunikálnod.

A tanfolyam ára X Ft, ami tartalmazza:nyil-piros

 • 12 lecke, 12 videóban, melyek átlagosan 5 perc hosszúak
 • A 6 leggyakoribb igeidő részletes magyarázata
 • Letölthető gyakorlófeladatok, amik segítenek, hogy magabiztosan használd az igeidőket
 • A 6 kevésbé gyakori igeidő bemutatása
 • +1 bónusz „igeidő”, a „going to” magyarázata

Megrendelem!

Kiknek NEM való ez a tanfolyam?

crossAzoknak, akik imádnak bonyolultan tanulni

crossAzoknak, akik ráérnek évekig magolni, mielőtt megszólalnak

crossAzoknak, akik mostanában terveznek Oxfordban előadást tartani

Kinek való ez a tanfolyam?

pipa2Azoknak, akik egy angol nyelvű párbeszéd vagy levelezés során szeretnék megérteni, mit akar tőlük a másik fél

pipa2Azoknak, akik magabiztosan akarnak kommunikálni

pipa2Azoknak, akik nem akarnak órákig ülni az angol nyelvtankönyvek felett

pipa2Azoknak, akik egyszerű és közérthető magyarázatra vágynak

pipa2Azoknak, akik azonnal magabiztosan akarnak kommunikálni angolul

MAGADRA ISMERTÉL?

Akkor kattints ide!nyil-piros

coming soon

Kérlek töltsd ki, hogy mihamarabb értesülj, amit megjelenik a kurzus és megkapd az EARLY BIRD kedvezményt

* kötelező mezőNyelvvizsgára készülsz?

Ha igen, milyen szinten?

Elfogadom az adatkezelési feltételeket * Részletek

Kérek hirdetést is *

 

Megerősítő emailt keresd az email fiókodban

Post By Ibos Annamari (243 Posts)

Ne keresgélj tovább, megtaláltad az angol tanárod! Miért? Te lehetsz a következő, aki szépen elbeszélget az adott szituációban (és nem csak néz bambán, ha hozzászólnak angolul) és végre megérti az angol nyelvtant is. Ha nyelvvizsgára készülsz, arra is alaposan felkészítelek.

Connect